0162-513330
€ 0,00
7 Tips voor jouw nieuwe badkamer

7 Tips voor jouw nieuwe badkamer

Waar moet je beginnen bij het inrichten van je nieuwe badkamer? In deze blog helpen we je graag op weg om tot nieuwe ideeën te komen. Wil je liever geholpen worden door een van onze mederwerkers? Plan dan een afspraak in een van onze showrooms.


1. Kies eerst de kleur van je tegels.

Tegels zijn onwijs belangrijk in de badkamer. Deze zijn het fundament van de uitstraling van de badkamer. Wil je voor licht gaan, grijs, wit of zelfs marmer? Op basis van deze keuze kun je de andere elementen selecteren welke hierbij passen.2. Kleur kraanwerk

Zoals je ondertussen wel hebt gemerkt zijn we het tijdperk voorbij waar je alleen chromen kranen hebt. De verschillende kleuren vliegen je ondertussen om de oren. Kies een kleur waar je je goed bij voelt en wat mooi en praktisch is. Chromen kranen zullen het meest tijdloos zijn, ook kun je hier het grootste assortiment in vinden. Maar wat dacht je van mat zwart of goud? Als dat iets te gewaagd is, kun je ook kiezen voor RVS of gunmetal.


3. Kleur badmeubel

Er zijn veel kleuren mogelijk voor de onderbouwkasten van een badmeubel. Ga je voor een stoere houten print, of toch liever voor minimalistisch wit? Kies een kleur welke goed afgestemd is op de tegels. Pas op dat het dus niet te donker gaat worden. Stel hier zelf je badkamermeubel samen.4. Type wastafel

Er zijn verschillende soorten badmeubels met elk zijn eigen karakteristieke vormgeving en eigenschappen. Wastafels met 2 aparte bakken, een complete lange bak of misschien zelfs waskommen. Ook heb je verschillende soorten materiaalsoorten.  Je kunt denken aan: keramiek, polystone, glas, solid surface en natuursteen.

5. Type douche

Heb je altijd al gedroomd van een ruime inloopdouche maar heb je hier niet de ruimte voor en past een standaard douchecabine ook niet? Geen probleem, er zijn zat alternatieven. Wat dacht je van een douchecabine met hoekinstap of een douchecabine met schuifdeur? Met deze alternatieven gaat er geen grote deur de badkamer in waardoor je de ruimte optimaal benut.


6. Meten, meten en nog eens meten

De maten zijn ontzettend belangrijk in de badkamer. Begin samen met de installateur de maten op te meten en teken deze uit. Vervolgens kun je samen met een van onze adviseurs of de installateur de badkamer opnieuw indelen. Probeer niet altijd het grootste te willen nemen. Een grote wastafel van 160 CM ziet er mooi uit, maar zorg er wel voor dat er genoeg ruimte is, denk er bijvoorbeeld altijd aan een doorloop van minimaal 60 centimeter te hebben tussen elk object. Als je een inloopdouche wilt zorg dan dat je inloop minimaal 60 centimeter is. Ook moet een badkamer praktisch zijn, genoeg opbergruimte is handig, daarbij kan je denken aan een hoge/half hoge kast of een spiegelkast.7. Resultaten samenvoegen

Voeg nu al je keuzes samen tot een compleet eindresultaat. Kom je er nou niet helemaal zelf uit? Met onze showrooms door heel Nederland zitten we ook bij jou in de buurt. Maak vrijblijvend een afspraak in een van onze showrooms en we gaan graag samen met jou aan de slag voor het inrichten van de perfecte badkamer!

Lees ook onze andere blogs
Product uitgelicht Wolfsburg Tilo
De Wolfsburg Tilo regendouche set is de basiset voor jouw nieuwe badkamer!
Zo stel jij de perfecte badkamer samen. Trends en badkamerrenovatie
Het creëren van de perfecte badkamer is een spannend project dat je huis transformeert!
Product uitgelicht Bellanti verticale spiegel
De Bellanti verticale spiegels zijn de perfecte luxe afwerking voor elke maat badkamer
Nieuwe Bellanti meubelkleur Marmer Wit
Een prachtige nieuwe onderbouwkast met marmer structuur.
Product uitgelicht Bellanti Camilla
De Bellanti Camilla badkamerspiegel is een absolute blikvanger in elke badkamer.
Product uitgelicht Keralux Lavant
Ken jij het randloze Keralux Lavant wandcloset al?
  1. 1
  2.  2
  3.  3
  4.  4
  5.  >
  6.  >>


U kunt onze showrooms bezoeken met of zonder afspraak.

Bij een afspraak reserveren wij een medewerker op de door u gewenste datum en tijdstip.
Showroombezoek afspraak maken ? . Klik hier voor info

Een vraag ? Neem 7 dagen per week contact op met een showroom in uw omgeving.   Klik hier voor telefoonnummers

ShowroomsStatische benaming