0162-513330
€ 0,00
Alles over de regendouche

Alles wat je moet weten over de regendouche

Een regendouche is niet zomaar een standaard douche. De naam zegt het al, je ervaart deze douche als een aangename regenbui die over je heen zal vallen. Je lichaam zal volledig bedekt worden met water. Heerlijk als je wilt opwarmen of juist wilt afkoelen. Veel mensen ervaren de regendouche als een stukje luxe die je vaak alleen in een hotel of spa kunt ervaren. Maar dat is niet zo, de regendouche kan ook in jouw badkamer komen te hangen! Binnen ons assortiment zijn er natuurlijk verschillende varianten. Laten we ze op een rijtje zetten:


Inbouw regendouche:

De naam zegt het al. Deze douche is volledig ingebouwd in de muur. Het enige wat je op de muur bevestigd zijn de thermostaat en de handdouche. De douchekop kan zowel uit de muur als het plafond komen. Mocht je voor een inbouw regendouche willen gaan hou er dan rekening mee dat je voor de installatie ca. 9 cm diepte nodig hebt om te monteren in de muur. In sommige gevallen moet er zelfs een voorzetwand gemaakt worden waardoor je douche dus kleiner zal worden. Hou hier dus rekening mee en overweeg dit in je besluit.Opbouw regendouche:

De opbouw regendouche geeft eigenlijk hetzelfde effect als de inbouw regendouche sets. Echter is hier meer zichtbaar. Je monteert de complete opbouw regendouche op de muur. Het is makkelijker te monteren als een inbouwset.


Douchepaneel:

Het douchepaneel valt een beetje tussen wal en schip. Wat is het precies? Eigenlijk is het een (regen) douche met wat extra opties. Waaronder de jets en soms een extra watervaloptie. Voor iedere functie (waterval, hoofddouche, jets en handdouche) is een aparte volumeknop op het paneel aanwezig. Naar keuze kunnen 1 of meerdere functies tegelijk aangezet worden. Bekijk hier alle onze douchepanelen.

Kan op elke CV ketel een regendouche gemonteerd worden?

Vaak adviseren we een kop te kiezen welke past bij de capaciteit van uw CV ketel. Er zijn verschillende soorten ketels CW3, CW4, CW5 of CW6. Een gemiddelde regendouche verbruikt ongeveer 15-20 liter warm water per minuut. Dit betekent dat in de meeste gevallen een CW3 ketel voldoende is. Kies dan alleen niet voor een te grote kop. Maar voor een Alesso Rain Air hoofddouche van 220 MM. Deze hoofddouche is geschikt voor CW3 ketels door middel van zijn air technology. De air technology zorgt ook doormiddel van luchtdruk dat regendouche zuiniger is.

Kan ik de regendouche zelf samenstellen?

De regendouches van Q1 Sanitair kunnen volledig zelf samengesteld worden. Liever een grote of juist een kleine kop of een andere handdouche? Geen enkel probleem. Al onze opbouw en inbouw regendouches zijn volledig samen te stellen naar uw eigen smaak en in diverse kleuren leverbaar.

Welke kleuren regendouches zijn er?

Er zijn verschillende soorten kleuren regendouches. Ons meest verkochte is de Wolfsburg Gero mat zwart. Echter is deze set ook beschikbaar in chroom, RVS, goud en gun metal. En wist je dat er bij deze doucheset ook een bijpassende bad thermostaat beschikbaar is in dezelfde kleur!

 

Met deze blog hopen we je een paar goede tips te hebben gegeven om je eigen keuze te maken welke regendouche je wilt hebben. Kom je er nou niet helemaal zelf uit? Met onze showrooms door heel Nederland zitten we ook bij jou in de buurt. Maar vrijblijvend een afspraak in een van onze showrooms en we gaan graag samen met jou aan de slag om de perfecte regendouche te vinden.

 

Lees ook onze andere blogs
Product uitgelicht Wolfsburg Tilo
De Wolfsburg Tilo regendouche set is de basiset voor jouw nieuwe badkamer!
Zo stel jij de perfecte badkamer samen. Trends en badkamerrenovatie
Het creëren van de perfecte badkamer is een spannend project dat je huis transformeert!
Product uitgelicht Bellanti verticale spiegel
De Bellanti verticale spiegels zijn de perfecte luxe afwerking voor elke maat badkamer
Nieuwe Bellanti meubelkleur Marmer Wit
Een prachtige nieuwe onderbouwkast met marmer structuur.
Product uitgelicht Bellanti Camilla
De Bellanti Camilla badkamerspiegel is een absolute blikvanger in elke badkamer.
Product uitgelicht Keralux Lavant
Ken jij het randloze Keralux Lavant wandcloset al?
  1. 1
  2.  2
  3.  3
  4.  4
  5.  >
  6.  >>


U kunt onze showrooms bezoeken met of zonder afspraak.

Bij een afspraak reserveren wij een medewerker op de door u gewenste datum en tijdstip.
Showroombezoek afspraak maken ? . Klik hier voor info

Een vraag ? Neem 7 dagen per week contact op met een showroom in uw omgeving.   Klik hier voor telefoonnummers

ShowroomsStatische benaming