0162-513330
€ 0,00
Vind de perfecte radiator

Vind de perfecte radiator voor in de badkamer

Hoe vind je de perfecte radiator voor je badkamer? In deze blog gaan we stap voor stap door het proces heen. Een radiator geeft warmte af wat zorgt voor een aangename sfeer in de badkamer. Q1 Sanitair heeft een groot scala aan verschillende ontwerpen, modellen en afwerkingen.

 
Type radiator

De eerste stap begint bij het type radiator dat je zoekt. Er zijn eigenlijk twee modellen: Designradiator of handdoekradiator. De handdoekradiatoren kun je herkennen door de spijlen waar je de handdoek overheen kunt hangen. Designradiatoren is iets dat nieuw is. Deze modellen zijn vaak minder praktisch en echt gericht op een luxe design. Niet iedereen vind een handdoeken radiator mooi in een nieuwe badkamer.

Bij een designradiator worden meestal handdoekbeugels erbij geleverd in dezelfde kleur als de radiator. Zo kan je toch je handdoeken kwijt!

Het voordeel van een designradiator is dat het krachtig is, het geeft veel capaciteit af, dus zorgt in de meeste gevallen voor meer warmte dan een handdoekradiator.




Aansluiting

Ook hierin zijn er een aantal opties. Je hebt de meest voorkomende op CV en elektrisch. De CV-radiatoren worden verwarmd door middel van stromend water dat vanuit de CV ketel komt. De elektrische radiatoren gaan op stroom. Dit is ideaal voor als je geen cv-aansluiting hebt in de ruimte. De radiator is gewoon te bedienen door middel van de bijgeleverde klok thermostaat. Heb je dus een ruimte zonde CV aansluiting, ga dan voor elektrisch!


Vermogen

Radiatoren zijn er in verschillende maten. Vaak hoe groter de radiator, hoe meer vermogen, hoe meer warmte deze afgeeft. Afhankelijk van de isolatie en het formaat van de ruimte wordt er een berekening gemaakt over het vermogen dat je nodig zult hebben. Graag berekenen we voor u in de showrooms wat het beste vermogen is voor uw ruimte.


Model

Nu je hebt besloten welk type radiator en welke aansluiting je nodig hebt begint het leukste, het uitzoeken van de verschillende modellen. Ga je voor strak, minimalistisch, rond of vierkant? Q1 Sanitair heeft verschillende modellen voor ieder wat wils.

Kleur

Nu je het model hebt uitgekozen ben je bij het laatste punt bereikt, de kleur. Ga je voor wit tijdloos of juist mat zwart omdat het een goede match is met de kranen? Ook niet onbelangrijk is het contrast met de muur waar de radiator op komt te hangen. Is de muur wit, kies dan een grijze of zwarte radiator. Is de muur juist donker ga dan voor licht. Je kan ook de kleur van de radiator afstemmen op de kleur van de totale badkamer, neem je zwarte kranen, dan komt de zwarte radiator terug.

 

Met deze blog hopen we je een paar goede tips te hebben gegeven om je perfecte radiator samen te stellen. Kom je er nou niet helemaal zelf uit? Met onze showrooms door heel Nederland zitten we ook bij jou in de buurt. Maar vrijblijvend een afspraak in een van onze showrooms en we gaan graag samen met jou aan de slag om de perfecte radiator te vinden.

Lees ook onze andere blogs
Product uitgelicht Wolfsburg Tilo
De Wolfsburg Tilo regendouche set is de basiset voor jouw nieuwe badkamer!
Zo stel jij de perfecte badkamer samen. Trends en badkamerrenovatie
Het creëren van de perfecte badkamer is een spannend project dat je huis transformeert!
Product uitgelicht Bellanti verticale spiegel
De Bellanti verticale spiegels zijn de perfecte luxe afwerking voor elke maat badkamer
Nieuwe Bellanti meubelkleur Marmer Wit
Een prachtige nieuwe onderbouwkast met marmer structuur.
Product uitgelicht Bellanti Camilla
De Bellanti Camilla badkamerspiegel is een absolute blikvanger in elke badkamer.
Product uitgelicht Keralux Lavant
Ken jij het randloze Keralux Lavant wandcloset al?
  1. 1
  2.  2
  3.  3
  4.  4
  5.  >
  6.  >>


U kunt onze showrooms bezoeken met of zonder afspraak.

Bij een afspraak reserveren wij een medewerker op de door u gewenste datum en tijdstip.
Showroombezoek afspraak maken ? . Klik hier voor info

Een vraag ? Neem 7 dagen per week contact op met een showroom in uw omgeving.   Klik hier voor telefoonnummers





Showrooms



Statische benaming