0162-513330
€ 0,00
Welk bad is geschikt voor mijn badkamer

Welk bad is geschikt voor mijn badkamer?

Wanneer je op zoek gaat naar een bad voor uw badkamer zijn de opties bijna eindeloos. Vrijstaand, inbouw, back to wall noem ze maar op. Maar wat moet je nou kiezen en voor welke ruimte is welk type geschikt? In deze blog leggen we je uit welk bad voor welke ruimte het best geschikt is


De maten:

Welke maat heb je ter beschikking? Zoek een bad die goed tot zijn recht komt met de maten wat je hebt in de bad/ slaap- kamer. De meest voorkomende maten van een bad zit tussen de 170 en 190 centimeter. Echter is er veel meer dan dat. Q1 Sanitair heeft al baden vanaf 150 CM. 

 

Verschillende modellen:

Er zijn 4 verschillende modellen baden:

  • Inbouw
  • Vrijstaand
  • Back to wall
  • Whirlpool

Inbouwbad:

Het inbouwbad is een veelvoorkomende en bekende keuze. Er zijn tal van verschillende opties binnen de inbouwbaden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een duo-bad, waarbij je met 2 mensen tegelijk in het bad kunt zitten of een douchebad. Hierbij zit de stop/ afvoer op de hoek van het bad, zodat daar makkelijker gedoucht kan worden. Alle inbouwbaden zijn voorzien van een ombouw die je zelf kunt afwerken met tegels of stucwerk naar keuze.

Bekijk hier alle inbouwbaden.


Vrijstaand:

Vrijstaande baden worden de laatste tijd steeds populairder. Het geeft een luxe uitstraling en is een echte eye catcher voor elke ruimte. Deze baden zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en afwerkingen. Vrijstaande baden hebben een dunne rand waardoor het bad een veel grotere binnenruimte heeft dan traditionele inbouwbaden van dezelfde lengte.

 

Vrijstaande baden hebben wel een goede 30 cm rondom het bad nodig om het eventueel droog en schoon te maken. Ga je een vrijstaand bad tegen een muur plaatsen kun je toch beter kijken voor een inbouw of back to wall bad. We hebben vrijstaande baden leverbaar in glans en mat wit.

Bekijk hier alle vrijstaande baden.


 

Back to wall:

Het back to wall bad is in de badkamertrends niet meer weg te denken. Je ziet ze steeds vaker en wat zijn ze toch mooi!

 

Een back to wall bad is niks anders dan een vrijstaand bad maar dan met een speciale afwerking voor tegen de muur. Het voordeel hiervan is dat je de uitstraling hebt van een vrijstaand bad maar de voordelen van een inbouwbad. Namelijk de je het bad rondom volledig afwerkt met kit waardoor er geen water en viezigheid achter en onder het bad kan komen.

Ook zijn back to wall baden beschikbaar in veel verschillende maten, vormen, en afwerkingen. Ga je liever voor rond, vierkant of toch ovaal?

Bekijk hier alle back to wall baden.Whirlpool:

Een whirlpool bad is een inbouwbad met verschillende systemen. Een uitgebreid bad bubbels, LED verlichting en bluetooth welke in verbinding staat met een speaker. Hiermee speel je je favoriete muziek af wanneer je heerlijk in bad zit. Hierdoor krijg je een spa gevoel in eigen badkamer.

Je hebt de keuze tussen een pneumatisch systeem (dat is op basis van luchtdruk, dus dan heb je een bubbelbad effect) en een elektrisch systeem (dat heeft meerdere extra opties o.a. LED verlichting en bluetooth).

Bekijk hier alle Whirlpool baden.

 

Mat of glans wit:

Inbouwbaden en Whirlpoolbaden zijn alleen maar beschikbaar in hoogglans wit. Vrijstaande en back to wall baden zijn ook beschikbaar in mat wit.

Is mat wit echt een stuk mooier dan? Dat is echt een kwestie van smaak. Indien je alle badkamerelementen in mat hebt, begrijpen wij dat je ook het bad in het mat wit zou willen. Andersom met glanzend natuurlijk ook!

 

Wat is het perfecte bad voor mij:

Na het lezen van deze blog weet je wat voor type baden er zijn met de voor en na delen. Maar je weet nog niet hoe ze zitten en liggen? Daarom nodigen wij je graag uit om in een van onze showrooms langs te komen en ze allemaal uit te proberen.

 

Uiteraard kun je zo binnen komen, maar liever een afspraak maken? Maak hier een afspraak. 

 

 

Lees ook onze andere blogs
Verschillende type wastafels
Ben je op zoek naar een wastafel die perfect aansluit bij je wensen maar twijfel je nog over de materiaalsoort? Met deze blog helpen we je graag.
7 Tips voor jouw nieuwe badkamer
Waar moet je beginnen bij het inrichten van je nieuwe badkamer? In deze blog helpen we je graag op weg.
Alles over de regendouche
Een regendouche is niet zomaar een standaard douche. De naam zegt het al, je ervaart deze douche als een aangename regenbui die over je heen zal vallen. Je lichaam zal volledig bedekt worden met water.
Marmerlook tegels
Marmerlook tegels zien we in 2020 steeds vaker terugkomen. De Recer Mastery marmerlook tegels zijn bijna niet van echt te onderscheiden.
Afspraak in onze showrooms
Maar vrijblijvend online een afspraak in een van onze 14 showrooms door heel Nederland.
Vind de perfecte radiator
Hoe vind je de perfecte radiator voor je badkamer? In deze blog gaan we stap voor stap door het proces heen. Een radiator geeft warmte af wat zorgt voor een aangename sfeer in de badkamer. Q1 Sanitair heeft een groot scala aan verschillende ontwerpen, modellen en afwerkingen.
  1. 1
  2.  2
  3.  >
  4.  >>
zwart sanitairBEKIJK HET COMPLETE ASSORTIMENT IN MAT ZWART

Showroombezoek is mogelijk zonder afspraak!

Het is nog steeds mogelijk een afspraak te maken indien u advies wenst.  In dat geval reserveren wij een medewerker op de door u gewenste datum en tijdstip.
Showroombezoek afspraak maken ? . Klik hier voor info

Een vraag ? Neem 7 dagen per week contact op met een showroom in uw omgeving.
Hulp of advies nodig ?   Klik hier voor telefoonnummers


ShowroomsStatische benaming